11 Kasım 2008 Salı

7. SINIF FEN VE TEKNOLOJİ ÖDEVİ

Bir yakınınız geçirdiği bir kaza sonucu görme duyusunu kayvetti. Doktorların yaptıkları tetkikler sonucunda yakınınızın görme duyusunu tekrar kazanabilmesi için kornea nakline ihtiyacı olduğunu öğrendiniz. Doktorlar hastanıza nakledilecek bir kornea olmadığı için beklemekten başka çarenizin olmadığını söyledi. Uzun bir bekleyişten sonra aranan kornea bulunarak yakınınıza nakledildi. Yakınınız yeniden görme duyusunu kazandı. Bu olay ailenizde bir bayram havası yarattı.

Yaşadığınız bu olay size organ bağışının ne kadar önemli olduğunu öğretti. Böyle bir tecrübe yaşamayan insanların bu kadar önemli olan organ bağışı bekleyen insanların ve yakınlarının sizinle aynı mutluluğu yaşamaları için ne yapabileceğinizi düşünmeye başladınız. Bu konuyu arkadaşlarınıza anlatıp onlarla birlikte organ bağışını arttırmak ve önemini vurgulamak için bir kampanya düzenlemeye karar verdiniz.

Şimdi sizin en az iki hafta sürecek bir kampanya planlamanız gerekiyor. Kampanyanızı hazırlamak için öncelikle çalışma grupları oluşturmalısınız.

Kontrol Listesi - İndir